Λουτράκι, 24 Μαΐου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δύο πολύ σημαντικά για τον Δήμο μας έργα εγκρίθηκαν ομόφωνα στην τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου που έλαβε χώρα χθες, Τετάρτη 23 Μαΐου 2018.

Το πρώτο έργο αφορά στην Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, για το έργο «Προστασία κολυμβητικών περιοχών από πληθυσμιακές εξάρσεις μεδουσών κατά μήκος των ακτών Λουτρακίου, Σχίνου και Λίμνης Βουλιαγμένης, μέσω προμήθειας και τοποθέτησης προστατευτικού πλωτού διχτυωτού συστήματος για δέκα (10) έτη». Η προγραμματική σύμβαση για την τοποθέτηση του ειδικού, προστατευτικού διχτυού (πλωτό σύστημα προστασίας κολυμβητικών περιοχών), ανέρχεται στο 1.000.000€ και η χρηματοδότηση θα γίνει μέσω του Διευρυμένου Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Η εκτέλεση της προμήθειας θα συντελέσει στην αντιμετώπιση του φαινομένου των μεδουσών που έπληξε τη θαλάσσια περιοχή το προηγούμενο καλοκαίρι και την προστασία των λουόμενων, κατοίκων και των επισκεπτών.

Το δεύτερο έργο που συζητήθηκε εκτός ημερησίας διάταξης αφορά στην έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύµβασης μεταξύ του ∆ήµου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων και της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την εκτέλεση του έργου «Βελτίωση – συντήρηση επαρχιακής οδού Νο 1 Λουτρακίου – Περαχώρας (ισόπεδοι κόµβοι – συμβολές οδών)» προϋπολογισμού 1.000.000€. Η εκτέλεση του έργου µε τη δημιουργία δύο ισόπεδων κυκλικών κόµβων επί της Επαρχιακής Οδού Ισθµού – Λουτρακίου και των οδικών κλάδων που συνδέουν αυτούς µε το υπάρχον οδικό δίκτυο θα συντελέσει στην ασφαλή πρόσβαση των πολιτών σε µια περιοχή η οποία φιλοξενεί τρεις μεγάλες δραστηριότητες του τόπου όπως, το κλειστό Γυμναστήριο Γ. Γαλανόπουλος, το νέο σχολικό συγκρότηµα (Λύκειο Λουτρακίου) και το δημοτικό Κολυμβητήριο Λουτρακίου.

Με την υπογραφή των δύο Συμβάσεων, τα δύο μέρη, ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων και η Περιφέρεια Πελοποννήσου βρίσκονται σε διαρκή συνεργασία και επιταχύνουν τις διαδικασίες για την ταχύτατη δημοπράτησή των έργων με σκοπό την υλοποίησή τους.

Ο Δήμαρχος Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης, η Δημοτική Αρχή και ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου Γεώγιος Ρουμελιώτης ευχαριστούν θερμά τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και όλους τους Περιφερειακούς Συμβούλους, που στέκονται αρωγοί και υποστηρικτές σε κάθε προσπάθεια βελτίωσης των υποδομών και περιβαλλοντικής προστασίας και αειφορίας του Δήμου μας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ